Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Now git! Maak een Hellcat van…alles?

Het kan met de spotgoedkope Hellcat motor in een krat. Eerst was er de Dodge Challenger Hellcat. Hoe bizar die auto ook is, het klopte op een of andere manier. De Challenger is uiteraard een throwback muscle car, een auto die teruggrijpt op de tijd dat Amerika daadwerkelijk geweldig was en elke blue collar worker... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 20:03

Het mysterie van Ferrari’s rookgordijnen

In de pitbox van Ferrari leek het in Barcelona vaak net alsof iemand voor de gein een rookmachine had meegenomen. What gives? Het ging overigens niet alleen om de pitbox van Ferrari, want ook de klantenteams van Haas F1 en Sauber zorgden regelmatig voor een spookachtig sfeertje op het circuit. Het leidde onder andere tot... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 19:03

Koos Spee compleet over de flos door nieuwe app

Dat kan dus eigenlijk alleen maar een geweldige app zijn… Waarschijnlijk is de wereld blijven draaien zonder dat je er vanaf wist, maar in februari zijn de eerste ‘slimme verkeerslichten’ gerealiseerd op de N205 bij Schiphol. Het gaat om de zogeheten iVRI’s, wat kort is voor Intelligente Verkeersregelinstallaties (video). Zes kruispunten krijgen hiermee kunstmatige zintuigen... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 18:03

Blauwe benzine? Volkswagen wast het verleden wit

En dat doen ze door middel van een beetje nostalgische marketing. Huh? Diesel staat momenteel in vuur en vlam als een droog stukje Californisch woud na het bezoek van een kettingroker. In de hoek waar de klappen vielen, heeft vooral Volkswagen een aantal rechtse en linkse hoeken geïncasseerd. En terecht, want de sjoemelkoningen verkochten diesels... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 16:03

So it begins: eerste grote Duitse stad doet diesel in de ban

Warmer weer komt eraan, maar de Duitse autogiganten moeten blijven bibberen. Gisteren berichtten we nog dat de Minister-President van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen lak heeft aan de uitspraak van de rechter die steden onder de druk zet om diesels te verbannen. Maar vandaag blijkt dat de milieugekkies van de Deutsche Umwelthilfe (DUH) geen pyrrusoverwinning gehaald... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 15:03

Koop de allereerste ex van Max Verstappen

De eerste vergeet je nooit meer. In de Formule 1 bindt MV33 waar hij kan de strijd aan met de Silberpfeile, maar naast het circuit lijkt hij Mercedes wel een warm hart toe te dragen. We zagen namelijk al zijn voormalige C63 S Edition 1 coupé voorbijkomen bij een okkazieboer, doch dat was niet eens... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 14:03

Amazon lekt wat inside info over The Grand Tour

Wat nu over The Grand Tour? Ja, daar gaan we weer! Er is nieuwe interessante info opgedoken over de autoshow van Amazon. Onlangs ging het gerucht dat Amazon na drie seizoenen de stekker wil trekken uit The Grand Tour. Dat wordt door velen als jammer beschouwd, want de presentatie is smaakvol en doet denken aan... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 13:03

Deze safety car krijgt de F1 in 2018

Nieuw Formule 1-seizoen, nieuwe safety car voor Bernd Mayländer. Komend weekend is het weer zover: wanneer de lichten doven in Melbourne is de eerste F1-race van 2018 een feit. We hopen uiteraard op nog meer spektakel, al denkt Liberty Global regelmatig anders dan wij. Zo zijn de gridgirls verdwenen en biedt die lelijke HALO bescherming... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 11:03

Noord-Brabant scant wegen voor zelfrijdende auto’s

Daarvoor gebruikt de provincie tien inspectiewagens met camera’s. Men laat zich in Noord-Brabant niet gek maken door het ongeluk met de Uber-auto gisteren. Daarvan heeft de politie overigens ondertussen verklaard dat een niet-autonome auto waarschijnlijk geen verschil had gemaakt: ook dan was het hoogstwaarschijnlijk een crash met dodelijke afloop geworden. Maar terug naar Noord-Brabant. Daar... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 09:03

Karlmann King Ground Stealth Fighter zet koffie voor je

En dat doet ‘ie in de meest bizarre omstandigheden. Het is misschien niet de snelste SUV ooit met een topsnelheid van 140 kilometer per uur, maar dat is dan ook direct je enige zorg met deze Karlmann King Ground Stealth Fighter Armored SUV. De 4×4 heeft een 360+ pk en 620 Nm sterke 6.8 liter... Lees meer »

Geplaatst op 20/03/2018 | 08:03