Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Peugeot 308 GTI neemt een gedwongen sabbatical

Als dominostenen vallen onze hedendaagse helden. Het moge duidelijk zijn dat autofabrikanten het lastig hebben met de WLTP-cyclus. Eerder hoorden we dat de BMW M3 vroegtijdig en in zijn volledigheid uit de productie gehaald wordt en, deze week nog, dat je bij Porsche tijdelijk geen enkel model meer kunt bestellen. Nog geen week later laat... Lees meer »

Geplaatst op 20/05/2018 | 17:05

“Tesla Model 3 Dual Motor rijdt huidige BMW M3 zoek”

Grote woorden van de grote man. Wanneer Elon Musk op Twitter verschijnt, hebben we negen van de tien keer te maken met een puike aankondiging of een geniaal idee. In dit geval gaat het om de eerste van de twee mogelijkheden. De Zuid-Afrikaan liet vandaag in een reeks tweets weten dat de Model 3 AWD... Lees meer »

Geplaatst op 20/05/2018 | 16:05

Koop de Harley Fat Boy van de Terminator

What’s wrong with your eyes? Niks, als je op de plaatjes een motor ziet die je wil hebben. Als liefhebber van films geef ik eerlijk toe dat ik de eerste twee Terminator films pas een jaar of twee geleden bekeken heb. Ik weet het, het is onvergeeflijk, maar ik was altijd van mening dat het... Lees meer »

Geplaatst op 20/05/2018 | 14:05

Verloren gewaande Porsche van James Dean gevonden

Zou het ‘m echt zijn, of wil een Fransoos wat geld verdienen? We kennen allemaal Steve McQueen, de acteur die liever coureur had willen zijn en verschillende mooie auto’s reed in zijn leven die nu allemaal ontzettend veel waard zijn. Maar Steve was niet de originele acteur-racer. Wat dat betreft was hij namelijk schatplichtig aan... Lees meer »

Geplaatst op 20/05/2018 | 11:05

Mercedes: “Onze F1-motor kent geen grenzen”

Bij Mercedes staat PU niet voor Power Unit maar voor Power Unlimited. Even was daar de twijfel aan het begin van dit seizoen. Na vier jaar dominantie leek Mercedes eindelijk kwetsbaar. Zelfs over de onoverwinnelijk geachte motor hadden sommigen opeens twijfels. Tuurlijk, het ding was nog steeds goed, maar had Ferrari nu officieel de sterkste... Lees meer »

Geplaatst op 20/05/2018 | 09:05

Herken jij dit afgefikte rode monster in Limburg? [updated]

Zwartgeblakerde spoilers na de klik. Het doorgaans zo rustige Limburg werd gisteren op stelten gezet door een ongeluk. Rond 22:40 knalde een sportwagen op de A73 ter hoogte van de Swalmtunnel de vangrail in. De rode bolide vatte daarbij vlam. De brandweer moest uitrukken om de vlammenzee onder controle te brengen. Van de exoot bleef... Lees meer »

Geplaatst op 20/05/2018 | 07:05

Special: Peugeot 106 GTI & Rallye

De Peter Pan onder de hatchbacks: deze wil nooit volwassen worden. Kleintjes worden groot. Het is een bekend gezegde, zelfs in het A-segment tegenwoordig. Neem bijvoorbeeld de Peugeot 107. Deze auto voldoet aan alle basiseisen die je aan een auto kan stellen. Peugeot heeft een beetje een ambivalente verstandhouding met het A-segment. De afgelopen 13... Lees meer »

Geplaatst op 19/05/2018 | 16:05

Mark Webber voelt de Porsche Mission E aan de tand

Wat vinden we ervan, Mark? Sinds Mark Webber niet langer naar het achterwerk van Sebastian Vettel hoeft te kijken, klust hij gezellig bij voor Porsche. De ‘Ozzy heeft, met aardig succes, verschillende langeafstandswedstrijden gereden voor de equipe uit Stuttgart. In enkele jaren tijd heeft de Australiër zich behoorlijk op weten te werken. Dit brengt enige... Lees meer »

Geplaatst op 19/05/2018 | 14:05

Kopen? De ALLERDIKSTE SEAT Leon van NL

Klaar voor een tuningsfestival in jouw buurt. Wanneer er duizenden exemplaren van een willekeurige auto op een occasionwebsite te vinden zijn, dan moet er ergens wel een merkwaardig project tussen zitten. Het is een soort ongeschreven regel. Eerder zagen we, bijvoorbeeld, dat dit het geval was met de Volkswagen Bora. Ditmaal hebben we niet te... Lees meer »

Geplaatst op 19/05/2018 | 14:05

Mega-gallery: 5 twijfelachtige VW conceptauto’s

Fraai zijn ze niet per se, opvallend zeer zeker wel. Smaken verschillen, om er maar even een eeuwenoud cliché bij te halen. Ook in de uitgebreide wereld der auto’s is dit iets dat we vaak genoeg tegen het lijf lopen. Volkswagen weet als geen ander dat haar klanten soms bijzondere grappen uithalen met haar auto’s,... Lees meer »

Geplaatst op 19/05/2018 | 12:05