Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Mierda! SEAT CUPRA lekt prematuur het web op

Zie hier de kleine Spaanse bomba, inclusief swekkerig nieuw logo. Kleine hete hatchbacks, we houden ervan. Auto’s als de Golf GTI en Renault Mégane RS (combotest) zijn uiteraard niet te versmaden, maar de beste hete B-segmenters zijn misschien nóg wel iets leuker. Alle auto’s zijn immers wat uit de kluiten gewassen in de afgelopen decennia.... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 19:02

Daniel Ricciardo heeft een nieuwe auto van de zaak

Daarmee bedoelen we niet de nieuwe RB14 waarmee hij gisteren crashte. Red Bull Racing heeft alweer flink wat aandacht op zich weten te vestigen door hun Formule 1 bolide (voorlopig) te hullen in een aparte kleurstelling. Inmiddels heeft het team ook een fotootje vrijgegeven van Max en Daniel in hun nieuwe racepakken. Daar deze dezelfde... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 17:02

Renault presenteert haar nieuwe F1 racer

Ontmoet de nieuwe R.S.18. Jaja, de spanning bouwt alweer een beetje op. Één voor een onthullen de Formule 1 teams hun bolides voor 2018. Het is die magische periode waarin nog niemand weet of ze een winnaar of een verliezer zijn van de lange wintermaanden. Spoedig zullen de eerste signalen daarvan duidelijk worden tijdens de... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 15:02

Hoe lang zijn er nog Porsche diesels? [updated]

Rudolf draait zich om in zijn graf. Het besluit hing al een tijdje in de lucht als de roetdampen van een net langsgekomen Porsche Cayenne S diesel. Aan het begin van dit millennium achtte Porsche het nog een puik idee om diesels aan te gaan bieden. Dat paste bij de strategie van het merk, dat... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 14:02

EU: “Bussen en trucks moeten alcoholslot krijgen”

Er wordt korte metten gemaakt met een voortdurend probleem. De Europese Transport Veiligheidsraad heeft genoeg drankgerelateerde verkeersdoden zien vallen om een verandering door te willen voeren. Het adviesorgaan van Brussel ziet jaarlijks 5.000 ongevallen in tranen eindigen en acht de oplossing gevonden te hebben. Bestelauto’s, bussen en trucks moeten voorzien worden van een alcoholslot, zo... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 13:02

Verkoopknaller: Model S is vaker verkocht dan S-Klasse en 7 Serie

Wie had dat gedacht: van duizenden dollars verbrand, naar Duitsers verslaan in eigen land. Tesla-fans, deze is voor jullie. Elon Musk lacht vast hardop in zijn vuist bij het lezen van de keiharde cijfers. De elektrogigant timmert al jaren aan de weg om zoveel mogelijk schone auto’s aan de man te brengen. Afgezien van alle... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 13:02

Hiermee keert Alfa Romeo terug naar de F1

Tadaa! Alfa Romeo is na een aanzienlijke periode van 30 jaar eindelijk terug in de Formule 1. Het Italiaanse automerk is voor het seizoen van 2018 een partnerschap met Sauber aangegaan en presenteert vandaag haar bolide. Met Charles Leclerc en Marcus Ericcson achter het stuur zullen ze het de competitie lastig proberen te maken. De... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 11:02

Allerlaatste Lotus 3-Eleven krijgt 430 pk!

Ze weten van geen ophouden, daar in Norwich. Nu de toekomst van Lotus glashelder lijkt na de overname van Geely, begint de Britse equipe langzaam maar zeker stappen te zetten op weg naar een nieuwe reeks modellen. Lotus’ CEO liet eerder al weten binnen enkele jaren met een nieuw topmodel te komen. Het is dan... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 11:02

Gelekt! Dit is de Ferrari 488 Pista

Daar is ‘ie dan. Na maanden en maanden van speculatie, geruchten en gelekte plaatjes beginnen de laatste puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. De 488 Special Series, zoals we hem voorheen noemden, lijkt vandaag eindelijk een naam te hebben gekregen. Als we deze nieuwe gelekte foto’s mogen geloven, zal de krachtigste 488-variant door het leven... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 10:02

Deze auto is speciaal voor Samurai’s

Het altijd voor bizarre creaties garant staande Vilner heeft een opmerkelijke auto gekozen voor hun laatste project. Ze noemen het de Allroads Ronin en al basis is gekozen voor een Mitsubishi Lancer RalliArt van 2011. Deze lekkere Lancer met 241 pk, 353 Nm koppel en vierwielaandrijving werd als de juiste basis gezien voor dit offroad-project.... Lees meer »

Geplaatst op 20/02/2018 | 09:02