Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Deze service van de RDW is binnenkort gratis!

Goed nieuws voor ons gierige Nederlanders. Zeg het woordje gratis en we zijn er als de kippen bij. Als eigenaar/houder van een personenauto of lichte bedrijfsauto kun je bij de RDW een tellerrapport aanvragen. Aan de hand van zo’n rapport geeft de RDW informatie over de kilometerstand van het voertuig en of deze bijvoorbeeld te... Lees meer »

Geplaatst op 12/12/2018 | 08:12

‘Elektrische auto te duur voor de Nederlander’

De massale overstap blijft vooralsnog uit. Er moet meer gebeuren om de Nederlandse consument in een elektrische auto te krijgen. Op dit moment is er nog maar een klein percentage automobilisten te vinden in een elektrische auto, aldus de 2018 Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB. Jaarlijks kijkt de organisatie of er vorderingen zijn in... Lees meer »

Geplaatst op 12/12/2018 | 07:12

Dit is de 11.100 rpm V12 van de Aston Martin Valkyrie

Maak kennis met het hart van de Valkyrie. In een huidige automotive wereld waar downsizing, milieu en elektrische auto’s de hoofdrol spelen, is het een verademing dat er nog projecten zijn zoals deze. Aston Martin heeft de twaalfcilinder van de Valkyrie officieel gepresenteerd en alle details bekendgemaakt. Zoals bekend is de natuurlijk ademende V12 ontwikkeld... Lees meer »

Geplaatst op 12/12/2018 | 06:12

BMW 3-serie (G20): rijtest en video

Met meer dan 15,5 miljoen verkochte exemplaren is het succes van de BMW 3-serie niet te ontkennen. Het is misschien wel de belichaming van de sportsedan, maar ook die moet zich iedere generatie weer bewijzen. Wat is het? De zevende generatie van de dreier moet zijn plek blijven bevechten in een markt die snel aan... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 23:12

Treur niet om deze verlaten Lancia Delta HF Integrale Evo

De auto dient namelijk een hoger doel. Natuurlijk is je eerste reactie om je tranen te bedwingen, wanneer je een relatief zeldzame Lancia Delta HF Integrale Evoluzione in een staat als deze ziet. Natuurlijk wil je direct uitvliegen naar Hong Kong om aldaar de schijnbaar verloren Italiaan een reddende arm aan te reiken. Natuurlijk heb... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 21:12

Koop dit Gorinchemse pand met Vanquish in z’n mancave

Een merkwaardige combinatie van oud en nieuw. Het is best verfrissend om tussen alle nieuwe, peperdure huizen door af en toe ook eens aandacht te schenken aan een pand dat al eeuwenlang op zijn benen staat. Dankzij een oplettende lezer kunnen wij voor de verandering eens een historisch, monumentaal pand op je bord plaatsen. Dit... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 19:12

“Porsche Taycan is nu al uitverkocht”

Het gaat goed met de zaken. Nu de meeste gevestigde autofabrikanten zijn begonnen met het leveren ofwel het produceren van hun volledig elektrische auto’s, krijgen consumenten eindelijk meer keuze in deze nog vrij nieuwe markt. Met deze ontwikkeling kunnen geïnteresseerden langzaam maar zeker hun horizon verbreden, ver weg van het beduidend kleine groepje EV’s dat... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 18:12

Maakt Hamilton’s knecht zich nu al op voor vertrek?

De kans is klein, maar je weet het nooit. Valtteri Bottas gaat zich begin volgend jaar wagen aan een nieuwe uitdaging. De Mercedes-coureur heeft eindelijk door dat zijn land van origine Finland is en stapt daarom in januari achter het stuur van een heuse Ford Fiesta World Rally Car, om mee te doen aan de... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 16:12

Vilner’s knalrode E30 M3 heeft een verrassing in zijn neus

En nee, het is geen smerig snotje of residu van een witte pretlijn. Het moge duidelijk zijn dat BMW niet van plan is om ooit nog het iconische recept van verleden M3’s uit de kast te trekken en toe te passen op toekomstige generaties van de 3 Serie. Zodoende moeten we ons richten tot derden... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 15:12

Wat we weten over de Bugatti-killer van Pininfarina

De Italianen werken aan een waar monster op wielen. Stukje bij beetje komt het merk met meer informatie naar buiten. Een daadwerkelijke productieauto is deze nieuwe Pininfarina nog niet, maar de verwachtingen liggen hoog. Torenhoog. De specificaties klinken bijna te mooi om waar te zijn en nu heeft het designhuis ook de naam van het... Lees meer »

Geplaatst op 11/12/2018 | 13:12