Nieuwsberichten

Uit de autowereld

‘Max snelheid in bebouwde kom van 50 naar 30 km/u’

Met een beetje elektrische fiets kun je straks auto’s inhalen? In de bebouwde kom mag je over het algemeen 50 km/u. Er zijn gebieden waar max 30 km/u is toegestaan en in een woonerf is een maximumsnelheid van 15 km/u van kracht. In België is dit laatste overigens 20 km/u als het om een woonerf... Lees meer »

Geplaatst op 25/03/2019 | 07:03

Gelekt! BMW X5 M en X6 M in Competition-trim

De powergiganten zijn onderweg. Op basis van de nieuwe BMW X5 en X6 heeft BMW nog geen M-uitvoering aangekondigd. Nog voor de Duitsers de kans krijgen dit te doen zwerven al plaatjes van de X5 M en X6 M op het grote boze internet. Het gaat in dit geval om de Competiton-uitvoeringen. De Competition-reeks van... Lees meer »

Geplaatst op 25/03/2019 | 06:03

Koop een puristen cabrio zonder nadelen

Althans, we kunnen het niet zo snel bedenken. Soms komt een fabrikant met een auto die enkel en alleen voor de liefhebber bedoeld is. Dat zijn meestal geen verkooptoppers, maar wel de auto’s die hoog aangeschreven staan bij de kenners. Op zich heel erg leuk, maar er is zo weinig geld mee te verdienen. Een... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 22:03

Deze Corsa OPC had er gewoon moeten komen

Het zou voor nu een geweldige occasion zijn geweest! Op de één of andere manier gaan Opel en ‘Hot Hatches’ niet altijd even lekker samen. Ten eerste omdat Opel op dit moment geen Hot Hatch aanbiedt. Van de huidige Opel Astra geen snelle versie op komst, de Corsa OPC is verdwenen uit de prijslijsten en... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 20:03

Sinistere X5 heeft 865 Nm onder de kap

Boom-ontwortelend. Gisteravond was het weer tijd voor een Special. De auto in kwestie betrof een Fiat Croma. Een van de bijzondere eigenschappen van de Croma was dat het een van de eerste ‘vlotte’ diesels was. Natuurlijk is alles relatief, maar je kon tenminste meekomen op de snelweg. De dieseltechniek heeft in de tussentijd niet stil... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 18:03

Alu hoed: saboteerden Big Oil en GM de EV?

De strijd van twee koene ridders tegen de komst van saaie auto’s zonder broemgeluiden. De opmars van EV’s is inmiddels niet meer te stuiten, zo lijkt het. Als je de wereld wil laten zien dat je extreem progressief, modern en ruimdenkend bent, heb je eigenlijk twee opties. Je kan op een boot gaan staan met... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 16:03

Manifest Destiny! ‘Murica geeft mastodonten bonkige V8

Kijk, dat is nog eens een manier om Amerika weer groots te maken. In Europa wordt de autokeuze van burgers in sterke mate beïnvloed door de overheid, middels belastingmaatregelen. In sommige landen gaat die beïnvloeding iets verder dan in andere landen. In Nederland is de beïnvloeding bijvoorbeeld zo extreem dat het bijna ‘bepalen’ wordt. Tuurlijk,... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 16:03

Hackers hacken Tesla Model 3, krijgen Tesla Model 3

Nou ja, houd ‘m dan maar ook, stelletje nerds. H4ckz0rz! We schreven er eerder al over, Tesla heeft als eerste autofabrikant de ballen getoond om mee te doen aan de hackersconferentie Pwn2Own. De conferentie vond afgelopen week plaats, dus we kunnen nu ook het resultaat met jullie delen: het is een stel whitehats gelukt om... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 14:03

Fel gekleurde Porsche Cayenne maakt snoekduik

Het is het weekend van de verzopen dikke SUV’s. Ze zeggen wel eens: slecht nieuws komt in drieën. Mocht ik een Bentley Bentayga hebben, dan zou ik vanavond ook maar gewoon een pizzaatje thuis laten bezorgen, in plaats van nog even naar het restaurant te gaan. Vooral als je in een plaats met een koddige... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 12:03

Vettel: “Verstappen niet beter dan Gasly”

Probeert de Duitser mind games te spelen? Na de wintertest eerder dit jaar in Spanje was het een vaak gehoorde uitspraak; pas na de eerste race van het jaar in Australië zouden we weten hoe de krachtsverhoudingen daadwerkelijk liggen in de F1. Die eerste race is inmiddels alweer verleden tijd, maar dat we nu een... Lees meer »

Geplaatst op 24/03/2019 | 09:03