Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Toyota Camry en Avalon TRD zijn kers op de taart

Dit is wat we willen. Allemaal leuk en schattig, die Corolla sedan met z’n 1.8 hybride viercilinder. Stiekem is dít natuurlijk waar het autohart sneller van gaat kloppen. Door ons bejubeld belastingssysteem gaan we de auto’s in deze vorm hier nooit zien, maar dat betekent niet dat de Camry en Avalon van Toyota Racing Development... Lees meer »

Geplaatst op 16/11/2018 | 07:11

Officieel: Toyota Corolla met een kontje

De familie is nu compleet. Het offensief begon met de nieuwe Toyota Corolla hatchback. Op de Autosalon van Parijs werd voor ons Europeanen een station voorgesteld. Voor de markt buiten Europa heeft Toyota de Corolla een kont gegeven. Op Auto Guangzhou heeft Toyota het doek getrokken van de Corolla Sedan, die ook op de Los... Lees meer »

Geplaatst op 16/11/2018 | 06:11

Huh? Dit is géén Land Rover Defender

Niet genoeg geld voor een stoere Brit? Japan helpt. De Suzuki Jimny van de vorige generatie was met recht een showroom-dinosaurus. De kleine offroader heeft het van 1998 tot 2018 volgehouden met niks meer dan een paar kleine wijzigingen. Meer had de auto niet nodig, want hij was goedkoop en zat boordevol met Japanse eenvoud... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 21:11

The rental: AB-lezer huurt een Escalade en is superblij

Persoonlijk denk ik alleen maar aan rapvideo’s als ik een Escalade zie, maar er is iemand enorm fan geworden van dit slagschip onder de SUV’s. Laten we hem Eric noemen, wat raar is, want dat is niet zijn naam. Eric werkt echter in de automotive en het is wellicht wat vreemd als hij lovend is... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 18:11

Drama: Tesla Model 3 weigert te openen bij vrieskou

Het gaat weer goed, daar aan de andere kant van de grote plas. Jawel hoor, de Tesla Model 3 heeft weer prijs! De laatste tijd hebben we vrij weinig dramatische dingen over Tesla’s goedkoopste auto gehoord, maar een nieuwe vondst van eigenaren gooit abrupt roet in het eten. Als klap op de vuurpijl heeft zelfs... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 18:11

FIOD slaat weer toe, neemt Ferrari 488 en andere sportauto’s in beslag

De zaken gaan goed. Vandaag heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bekendgemaakt dat het gisteren vier mannen heeft aangehouden, die verdacht worden van btw-fraude bij de export van metaal. Dat de FIOD bij de fraudeurs heeft aangeklopt is allerminst verrassend, want de belastingdienst is een enorm bedrag misgelopen. Naar verluidt is er voor 23... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 16:11

Rolls-Royce Cullinan: officieel de duurste SUV van Nederland

Had je iets anders verwacht? Eigenlijk is het nog geheim, maar via de man met de lange regenjas hebben wij inmiddels vernomen wat de prijs is van de Rolls-Royce Cullinan. Zoals verwacht wordt de belachelijk luxe straatslee inderdaad de duurste SUV van Nederland. Momenteel is er geen auto op de markt die de Cullinan het... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 15:11

Audi A3 8P & 8PA (2003 – 2012) – occasion video & aankoopadvies

De Audi A3 is misschien wel de belangrijkste auto die Audi ooit gemaakt heeft. De A3 8P was de tweede generatie, waarvan de toegankelijke driedeurs hatchback bijna niet aan te slepen was na zijn introductie. Maar na anderhalf jaar op de markt te zijn geweest kwam er een vijfdeurs variant. Die was er van de... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 15:11

Dit zijn de prijzen van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan

Voor minder dan 50.000 euro rijd je in de nieuwe 3 Serie. De officiële onthulling van de BMW 3 Serie is alweer bijna anderhalve maand geleden. In de tussentijd hebben de Beieren een aantal nieuwe uitvoeringen onthuld en de M Performance-goodies ter wereld gebracht. De autofabrikant blijft gezellig doorknallen, want vandaag is het alweer tijd... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 13:11

Nederlandse politie hekelt hun nieuwe Mercedes B-Klasse

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, tenzij deze gewoonweg stinkt. Met de toevoeging van de Mercedes B-Klasse aan de politievloot hebben de agenten een aantal fijne auto’s mogen verwelkomen. In totaal heeft de politie 1.250 B-Klasse-modellen aangekocht en deze vervolgens aangewezen als surveillancewagens. Ondanks de voordelen die de Mercedes met zich... Lees meer »

Geplaatst op 15/11/2018 | 12:11