Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Koop een chique Mercedes-nichekoning met V8

De start van een nieuwe niche, nu is er een mooi exemplaar te koop. De sedan. Misschien wel het meest bekende en populaire autotype uit de geschiedenis van de vierwieler. Vraag een kind om een auto te tekenen, en de kans is groot dat hij uitkomt op een sedan. Uiteraard zijn er veel variaties geweest... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 21:11

Zó hoort je band er niet uit te zien

Dat je het even weet. Achterstallig onderhoud op een auto kan bijzondere taferelen opleveren. Je trouwe vierwieler kan op een hoop punten rare fratsen uithalen, die grotendeels voorkomen kunnen worden door gewoon op tijd of zelfs preventief zaken te repareren. Iets wat een geavanceerder stukje techniek is dan het lijkt, is de rubberen band. Je... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 18:11

Dodge doet nostalgisch met de Challenger

Is het dan ook eindelijk eens tijd voor een nieuw model? Op het gebied van muscle cars is retro-design momenteel populairder dan ooit. Ford vond de Mustang opnieuw uit volgens het klassieke recept in 2005 en daarna volgden Dodge en Chevrolet met de Challenger en Camaro een paar jaar later. Nu zitten de Mustang en... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 17:11

China vindt de Volkswagen Sharan opnieuw uit

Families in China kunnen hun geluk niet op. Sommige auto’s koop je omdat het moet. Als je een pijnlijke rug hebt, kun je niet komen aanzetten met een sportief zittende hatchback. Als je elke dag jezelf in een parkeerplekje van drie meter lang moet wurmen, is een Smart Fortwo eerder must dan keuze. En als... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 16:11

Aston Martin strooit met Nederlandse prijzen (DBX + Valhalla)

Er is een bedrag genoemd! Aston Martin is bezig met een nieuw toekomstplan. Daarin komen een hoop nieuwe modellen voor, waar natuurlijk ook de hopelijk bloedstollende Valkyrie en Valhalla tussen zitten. Daarover later meer, want eerst is er de DBX. Die moet even het nodige geld in het laatje leggen, en zoals we weten is... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 15:11

Formule-E Saudi-Arabië: Nederlanders grijpen naast het podium

De eerste Formule-E race van het nieuwe seizoen zit erop! Na de vermakelijke kwalificatie vanmorgen was het nu tijd voor de eerste race van het 2019-2020 seizoen. Opvallend natuurlijk dat het nieuwe team van Mercedes vanmorgen direct positie 2 en 3 claimde bij hun eerste Formule E training. De race in Riyad heeft dit jaar... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 14:11

BMW M komt met zelfstandig model

Komt er eindelijk een opvolger voor de M1? De baas van BMW’s M-divisie, Markus Flasch, heeft tegenover AutoExpress voorzichtig bevestigd dat we op een losstaand M-model kunnen rekenen. Om de verwachtingen iets te temperen zegt hij er wel meteen bij dat het niet per se een supercar met een middenmotor hoeft te zijn. Hij moet... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 14:11

Deze T2 heeft de motor van een e-Golf

Het beste van twee werelden? Klassiek en elektrisch: het lijkt op het eerste gezicht een vreemde combinatie. Toch zien we het steeds vaker. Blijkbaar zijn er mensen die wel gesteld zijn op een traditioneel uiterlijk, maar die wat de aandrijflijn betreft minder conservatief zijn. De nieuwste creatie in deze categorie is deze Volkswagen T2. Dit... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 13:11

Eerste M8 Gran Coupés rollen van de band

Toch nog maar even wachten als je een tweedeurs M8 overweegt? Ongeveer een maand nadat we kennis maakten met de dikke vierdeurs M8, is de productie al van start gegaan in het Beierse Dingolfing. Deze variant is de laatste toevoeging aan de 8-serie line-up. Heeft BMW hiermee het beste voor het laatst bewaard? Misschien wel,... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 12:11

Tesla sloopt ramen Cybertruck tijdens de introductie (video)

Nee, dat was niet ‘part of the show’. Of houdt Tesla iedereen voor de gek? Tesla verraste vandaag vriend en vijand met een pick-up zoals de wereld nog nooit gezien heeft. De Cybertruck heeft een bijzonder robuuste uitstraling dankzij de hoekige vormgeving en het roestvrijstalen plaatwerk. Het is niet alleen de bedoeling dat de truck... Lees meer »

Geplaatst op 22/11/2019 | 10:11