Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Het verhaal van een intens saaie auto

Zzz … zzz … zzz … Het is stil op de redactie. Het begon een tijdje geleden. Jullie aller @ikschrijfookoverautos (ja, zo heeft zijn moeder hem genoemd) vroeg zich af: waarom is er geen achtergrondverhaal over de Bora? Nee, dan bedoelen we niet een wulpse Maserati of een spannende wind over de Adriatische zee, maar... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 20:04

Honda’s nieuwe Hot Hatch is erg smakelijk

Dikke bumperkit, grote velgen en enorme spoiler? Check! Honda heeft het op het moment niet bijzonder gemakkelijk in Nederland. Een vlugge blik op de site leert ons dat er op dit moment slechts vier (4!) modellen leverbaar zijn bij het voorheen Japanse equivalent van BMW en Alfa Romeo. Je weet wel, merken die net even... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 19:04

Volkswagens Pikes Peak-racer is sneller dan een F1 auto

Dit is dus een bloedsnel carbon monster… Volkswagen. Auto voor het volk. Bereikbaar en betaalbaar, zou je kunnen samenvatten. Nu heeft het merk er nogal een handje van om modellen op de markt te brengen die niet echt voldoen aan dat vooroordeel. Denk aan auto’s als de Phaeton W12 en Touareg V10 TDI, megalomane bevestigingen... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 17:04

Occasion-battle van de dag: GT86 versus BRZ

De Toyo is een jaar jonger, heeft marginaal minder gereden én is ruim vier ruggen goedkoper. Makkelijke keus dus, of is er een twist? Uiteraard is er een twist! Immers heeft het niet zoveel zin om de BRZ en GT86 naast elkaar te zetten, daar Toyota en Subaru de auto samen ontwikkelden en geen moeite... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 17:04

Safety First: Formule 1 versus Formule E versus IndyCar

Het vergelijk van de Safety Cars. Sinds de start van de Formule 1 in 1950 was de raceklasse bedoeld als het topje van de autosport-berg. De beste coureurs, de beste circuits en de beste merken gingen strijden om de nieuwe wereldtitel. Toch was deze bijzondere positie in de geschiedenis van de F1 niet altijd onomstreden.... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 15:04

Max Verstappen was liefst een spierbundel geweest

MV33 is jaloers op het lijf van Rico Verhoeven. Sporten en gezond leven is tegenwoordig een witheet issue in de samenleving. Je moet dikke spieren hebben, anders tel je niet mee. Ga een dagje naar het park en de fluorescerende sportkleding springt je links en rechts tegemoet. Ook de Formule 1 ontkomt niet aan deze... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 13:04

Van deze rode vlag word je wel vrolijk

Dit is niet de nieuwe Batmobiel, maar een serieuze vingeroefening voor een nieuwe opper-limo. Normaal is een rode vlag niet iets om blij van te worden. De zomer komt eraan en je voelt de vitamine D door je aderen suizen. Overal om je heen leeft de wereld op. Rokjesdag is imminent. Bol van de testosteron... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 12:04

9 prachtige Aston Martins op Nederlands kenteken

Ook in ons land rijden de nodige Britse Bond-bakken. Onder leiding van Andy Palmer is Aston Martin enkele jaren geleden een nieuwe weg in geslagen. Ze doen het momenteel goed en de periode dat elke Aston op elkaar leek is definitief verleden tijd. Voordat de nieuwe generatie Aston Martin Vantage en straks de compleet nieuwe... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 10:04

Vul de parkeerkelder van deze villa in de polder

Inpandige garages zijn cool. Wie nog een alles-in-een villa zoekt en niet wenst te wonen in Het Gooi of, in de nabije omgeving, moet deze woning eens overwegen. Acht kamers (vijf slaapkamers), drie badkamers en een woonoppervlakte van 450 m² maken de villa een prima optrekje om te vertoeven. Kers op de taart is de... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 09:04

Dude maakt BMW M3 GTR uit Need For Speed na

Heel erg vet. Je kunt veel van Amerika zeggen, maar de car culture is er fantastisch. Sommigen gaan heel ver in het aanpassen van een auto. Geen Golf 3 met smoked achterlichten of booskijkers, maar serieuze (optische) tuning dat indruk weet te maken bij een Cars & Coffee. Andre Klebleyev is zo’n liefhebber. De in... Lees meer »

Geplaatst op 22/04/2018 | 07:04