Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Volvo start proef in Nederland om te helpen bij reanimaties

Hartstilstand? Wellicht dat een Volvo-rijder je direct kan helpen. Een persoon die een hartstilstand krijgt heeft acuut hulp nodig. Daarbij kan het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) levensreddend zijn. Ze hangen bijvoorbeeld in openbare gebouwen en op scholen, maar de kans is klein dat je er thuis eentje aan de muur hebt hangen.... Lees meer »

Geplaatst op 17/09/2019 | 09:09

Ferrari F8 Tributo: dit gaat ‘ie kosten

Ferrari heeft de Nederlandse prijs bekendgemaakt. De opvolger van de 488 GTB werd begin dit jaar in Genève gepresenteerd. Ferrari koos voor evolutie in plaats van revolutie, want de uiterlijke verschillen met de 488 GTB zijn niet wereldschokkend. De nieuwe F8 Tributo komt ook in Spider-vorm op de markt, maar eerst is het de beurt... Lees meer »

Geplaatst op 17/09/2019 | 08:09

Nederlandse brandstofprijzen stijgen door

Elke dag een beetje meer. Je hebt er goed aan gedaan om afgelopen weekend je auto vol te gooien met peut. Zowel de prijs van benzine als diesel zit in de lift naar aanleiding van een droneaanval op olievelden in Saudie-Arabië. De olieprijzen stegen gisteren enorm en kon je maandag al voelen bij de pomp.... Lees meer »

Geplaatst op 17/09/2019 | 07:09

Dit zijn 5 BMW-vernieuwingen voor het najaar

De Duitse autofabrikant gaat de herfst in met een aantal upgrades voor zijn modellen. Het is dit jaar druk, heel druk met alles wat Duits is. Audi, BMW en Mercedes brengen aan de lopende band nieuwe modellen op de markt. Dat zal dit najaar niet stoppen en dan zijn er ook nog updates voor bestaande... Lees meer »

Geplaatst op 17/09/2019 | 06:09

Nederlanders meer en meer in de auto te vinden

We zijn een stelletje kilometervreters. Wat is het druk op de weg hè? De cijfers liegen er niet om. Het is drukker op de weg dan ooit tevoren. Uit nieuw gepubliceerde cijfers van het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederlanders in 2018 bij elkaar 121,4 miljard kilometer hebben afgelegd. Een nieuw... Lees meer »

Geplaatst op 17/09/2019 | 05:09

Hier is de ideale Aston Martin Vantage voor trackdays

Wie een beetje poen over heeft, kan dit investeren in een fijne raceauto. Europa is weer een nieuwe raceklasse rijker, te weten de Aston Martin Vantage Cup by R-Motorsport. Weinig uit te leggen valt er niet: het is simpelweg een raceklasse waarin (amateur) coureurs met elkaar kunnen strijden in de Aston Martin Vantage. Speciaal voor... Lees meer »

Geplaatst op 16/09/2019 | 20:09

Zijn deze 9 aangepaste E46 M3’s wél geslaagd?

Daar kan over gediscussieerd worden! Een paar weken geleden behandelde Autoblog een bijzonder project van Hamann. De Duitse tuner ging destijds zeer rigoureus te werk met een M3, een exemplaar met een 6,1-liter grote twaalfcilinder. Jazeker, 6,1 liters in een D-segment auto: te bizar voor woorden eigenlijk. Er zijn wel meer voorbeelden uit die tijd:... Lees meer »

Geplaatst op 16/09/2019 | 19:09

“Charles Leclerc is als Michael Schumacher”

Een groter compliment bestaat niet. Niemand is in de Formule 1 dominanter geweest dan Michael Schumacher. Lewis Hamilton mag dan aardig op weg zijn de records van de zevenvoudig wereldkampioen te verbreken, voor velen zal Schumi altijd de grootste F1-coureur blijven. Charles Leclerc kan dan ook geen groter compliment krijgen dan nota bene door de... Lees meer »

Geplaatst op 16/09/2019 | 17:09

Villa in Hollywood Hills ($43,9 miljoen) zit vol met supercars

Tel gezellig mee. Wie op zoek is naar de meest extravagante huizen op aarde zal zich als een vis in het water voelen in de dure wijken van Los Angeles. Neem bijvoorbeeld dit nieuwe optrekje in de Hollywood Hills, dat overvol zit met de meest bizarre luxe voorzieningen die je maar kunt bedenken. Als vanzelfsprekend... Lees meer »

Geplaatst op 16/09/2019 | 17:09

Mercedes-AMG ONE passeert de 24 uur van Le Mans

Andere evenementen in het World Endurance Championship (WEC) hoeven eveneens niet te hopen op de komst van de allermachtigste AMG ooit. Het is een drukte van jewelste in het land der hyperextreme automobielen. Verschillende fabrikanten in allerlei soorten en maten werken de laatste jaren aan grensverleggende wagens, in een poging de allerbeste en snelste bolide... Lees meer »

Geplaatst op 16/09/2019 | 16:09