Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Tientallen Nederlanders jaarlijks rijbewijs kwijt in Frankrijk

De Franse politie haalt jaarlijks een grote vangst roze Nederlandse pasjes binnen. Wanneer wij Hollanders met de auto op vakantie gaan dan zijn Frankrijk, Italië, Duitsland of Oostenrijk topbestemmingen. Het is goed aanrijden en zeker in Duitsland en Frankrijk kun je lekker doorrijden mits er geen files zijn. Waar je in Duitsland echter op sommige... Lees meer »

Geplaatst op 19/07/2019 | 09:07

Eindelijk komt er een fatsoenlijke Ferrari V12 Cabrio

Om een of andere reden deed Ferrari daar altijd heel moeilijk om. Het is een beetje een bijzondere categorie, we weten het. De combinatie Ferrari + V12 + Cabrio die vrij logisch lijkt, maar die je bijna nooit ziet. Dat is eigenlijk heel erg vreemd. Ferrari bouwt al decennialang de meest glorieuze twaalfcilinders. Daar ligt... Lees meer »

Geplaatst op 19/07/2019 | 09:07

Lekt Chevrolet zelf de Corvette Convertible?

Het lijkt er wel op! De onthulling van de Chevrolet Corvette is natuurlijk dé happening van vandaag. Terwijl iedereen in Europa op bezoek was bij Klaas Vaak, werd in het land van Uncle Sam de nieuwe Corvette met middenmotor onthuld. Zoals bekend is de Corvette C8 er als Coupé met targa-dak. Zoals gewoonlijk staat een... Lees meer »

Geplaatst op 19/07/2019 | 07:07

BMW: 1 Serie met FWD rijdt bijna hetzelfde als RWD

Brace yourself. Comments are coming. Conventies zijn er om te breken. De Chevrolet Corvette is er voor het eerst met middenmotor. Niet alleen bij de Corvette veranderde er wat qua layout, veel dichter bij huis is de metamorfose die de nieuwe BMW 1 Serie heeft ondergaan. Mocht je onder een steen geleefd hebben: deze heeft... Lees meer »

Geplaatst op 19/07/2019 | 06:07

Dit is de compleet nieuwe Corvette C8!

Een ware Amerikaanse Ferrari voor een fractie van de prijs. Hij zat er al natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar hier is ‘ie dan ein-de-lijk, de nieuwe Chevrolet Corvette is onder ons. Normaliter is dat altijd een reden om een feestje te houden, maar de feestvreugde is exceptioneel groot ditmaal, want de Corvette... Lees meer »

Geplaatst op 19/07/2019 | 05:07

Deze modificatie is goed voor tenminste vijf pk extra

Wacht is dat…? Yep, ja inderdaad. Voor het laatste nieuws van vandaag reizen we af naar het zonnige Australië. De lokale hermandad hield daar een auto staande en wat daarna gebeurde raad je nooit. Het zal niemand verbazen dat de auto in kwestie een Holden Commodore betrof, maar wat er onder de kap te vinden... Lees meer »

Geplaatst op 18/07/2019 | 19:07

Shocker! Duitse dikbolides houden heel goed waarde

Kost wat, maar dan heb je ook een goede restwaarde. Voor de Duitse kwaliteitspublicatie Focus Online heeft onderzoekstoko Bähr und Fess weer eens uitgezocht hoeveel auto’s eigenlijk afschrijven en vooral ook welke auto’s het minste afschrijven. Het resultaat is schokkend te noemen: Duitse premiumauto’s scoren heel vaak goed op dit vlak, in die zin dat... Lees meer »

Geplaatst op 18/07/2019 | 18:07

Leasemaatschappij wil bijtellingsregels voor fiets en OV

We zullen wel even uitleggen waarom. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) gooit er vandaag een hartekreet uit bij BNR nieuwsradio. Directeur Renate Hemerik pleit in de podcast Spitsbrekers (link) voor het heffen van bijtelling op de totale mobiliteit, in plaats van alleen de leaseauto. Er moet volgens VNA een bijtellingssysteem komen dat alle vormen... Lees meer »

Geplaatst op 18/07/2019 | 17:07

DTM in Assen: dit staat er allemaal op het programma

Ja de DTM race zelf natuurlijk, maar er is nog meer te beleven in Drenthe. Het Circuit Zandvoort mag dan de oorlog van het TT circuit in Assen gewonnen hebben voor wat betreft het binnenhalen van de Formule 1 betreft (voorlopig?), maar in Drenthe zitten ze ook niet stil. Jarenlang deed het DTM kampioenschap het... Lees meer »

Geplaatst op 18/07/2019 | 16:07

Maakt Verstappens favoriet een comeback in Duitsland?

Volgens verschillende mannen (m/v) in regenjas is dit opeens een realistisch scenario. De Grand Prix van Engeland krijgt mogelijk nóg een staartje. We hebben het al uitvoerig gehad over de wilde actie van Vettel, de strategische spelletjes van Mercedes en de turbo-perikelen van Honda, maar nu is het de beurt aan Haas F1. De Amerikaanse... Lees meer »

Geplaatst op 18/07/2019 | 14:07