Nieuwsberichten

Uit de autowereld

Audi Q3 (2018): rijtest en video

De jongste generatie van Audi’s kleine crossover hoeft niet langer het sufste jongetje van de klas te zijn. [Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!] We schrijven 2011. Audi introduceert de Q3 en wij vragen ons af: wat moet Audi met zo’n kleine crossover? Maar de Q3 wordt een enorm succes. Dat succes is... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 22:09

Help dit sportwagenmerk haar allereerste auto te vinden

Het is van groot belang. Wijsheid komt met de leeftijd en dat bewijst de Britse sportwagenfabrikant Lotus, nu het haar zeventigste verjaardag viert. Zij weet namelijk exact wat ze wil hebben voor haar platina jubileum. Er is alleen één probleem: het ‘cadeau’ is al decennialang spoorloos verdwenen. Lotus is in het specifiek op zoek naar... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 20:09

14 briljante zevenzitters voor petrolhead-papa’s

Zeven zitplaatsen en toch een hoop lol. Kan dat? Voor het lijstje van vandaag hebben we een verzoekje van Autobloglezer @OneHP. Waarschijnlijk heeft zijn lieve moeder hem zo niet genoemd, maar dat terzijde. De man die immer kritisch is op het leeggewicht van auto’s had een aparte wens. Kan Autoblog een overzicht maken van zevenzitters... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 19:09

Ricciardo gelooft in toekomst Renault dankzij nieuwe motor

Gaat Ricciardo Lewis Hamilton achterna, of is dit het einde van zijn carrière? In de Formule 1 is het lastig te zeggen of een verandering van teams positieve of negatieve gevolgen gaat hebben. Hierom is het eveneens lastig om Daniel Ricciardo’s overstap van Red Bull naar Renault te beoordelen. Hijzelf ziet de toekomst in ieder... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 18:09

ADAC: “dieselmotor is eigenlijk hartstikke schoon”

Als het rijmt, dan klopt het! Terwijl de ene na de andere autofabrikant ophoudt met het aanbieden van dieselmotoren, beginnen onderzoekers juist uit te vinden dat de zelfontbrander helemaal zo milieuonvriendelijk niet is. Onze oosterburen, bijvoorbeeld, hebben recentelijk ontdekt dat de nieuwste dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6d-normen, voor een groot deel binnen de... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 17:09

Nieuw: DS 7 Crossback E-Tense met stekker

Hij ziet er anders uit, onderhuids is hij exact hetzelfde als de 3008 Hybrid4. De PSA Group is haar plug-in hybride modellengamma stevig aan het uitbreiden vandaag. Nadat de 508 (rijtest), 508 SW en de 3008 milieubewuste configuraties hebben gekregen, is het nu de beurt aan DS Automobiles om een deels elektrische auto te onthullen.... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 15:09

Dit is de nieuwe Range Rover Sport volgens Kahn

Kahnnonen wat een verschijning. De Range Rover Sport is net als een blaffende hond een luide verschijning. Een opvallend uiterlijk is nu niet bepaald wat het Britse apparaat nodig heeft. Toch verschil ik van mening met tuners, want bij Kahn Design denken ze er anders over. De firma heeft de nieuwe Range Rover Sport SVR... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 12:09

Nieuwe Mercedes B-klasse: niet langer de B van bejaarde?

Waar ben je B100? In ons recente vooruitblik op het toekomstige gamma van Mercedes kwam de B-klasse al kort voorbij. Er is nog bar weinig bekend over de opvolger van de huidige generatie, maar vandaag geeft de Duitse autofabrikant een tipje van de sluier. Het is namelijk een feit dat de nieuwe Mercedes B-klasse gaat... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 12:09

YouTuber stuurt motorrijder bijna naar het hiernamaals

Het scheelde niks. Dat was even billen knijpen voor de motorrijder die een opvallende Lamborghini Huracán voor z’n neus kreeg. Alex Choi, Een Amerikaanse YouTuber met roots in Zuid-Korea, vergat te spiegelen en draaide met zijn Lambo de weg op terwijl er op dat moment een motorrijder naderende was. Dit had geen seconde later moeten... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 11:09

Range Rover ramt auto’s in Gelderland

Een bizar ongeluk. Op de Afrit A12 bij knooppunt Velperbroek vond vanmorgen een opmerkelijk verkeersongeval plaats. Er stonden meerdere auto’s te wachten voor het rode verkeerslicht, toen een Range Rover met Spaans kenteken de afrit van de snelweg nam. De SUV remde niet tot nauwelijks af en knalde op de wachtende auto’s. Vier auto’s liepen... Lees meer »

Geplaatst op 24/09/2018 | 10:09